Cataluña

14

11 2010

El próximo día 28 se celebran elecciones autonómicas en Cataluña. El anticatalanismo patrio se desmelena en una orgía apocalíptica anunciándonos el Armagedón nacional español. El separatismo sigue consumiendo sustancias alucinógenas y nos avisa de la inmediata segregación catalana. Los extremos no sólo se parecen, es que se imantan con fervor. Se miente sobre la supuesta “dictadura” catalanista. Se miente sobre el presunto “expolio” económico. Todo vale, incluso que un payaso aspire a ser el Mesías de la independencia, en disputa folclórica con el friki travesti Carmen de Mairena. Incluso los candidatos de los partidos supuestamente serios, como José Montilla y Artur Mas, se arrastran en una delirante carrera para ver quien hace la campaña más ridícula. Cataluña, otrora bandera del futuro español, hoy declina bajo una clase política decrépita e ineficaz. Si lo que acontece en aquella región acaba por proyectarse de una manera u otra en Baleares, aviados estamos con los que nos espera en nuestra campaña electoral.

Acerca del autor

Miquel Payeras

Otras entradas por

Sitio web del autor

16 Agregá los tuyos ↓

El comentario superior es el más reciente

 1. Manu. #
  1

  Vd. lo ha dicho, Sr. Payeras: la clase política de nuestra querida Comunidad Autónoma suele ser el fiel reflejo de la catalana, quizá algo menos histriónica por nuestro carácter tranquilo. Si a eso le sumamos que cuando toquen elecciones en nuestra tierra vendrán los políticos, ahora en lid en Cataluña, imagínese el vodevil. Si es que ni para eso somos originales….

 2. tito #
  2

  Aver si les dan ya la independencia y nos dejan a las baleares en paz ,que somos balearicos ,no catalanes

 3. cesc #
  3

  nomès des de la ignorància,i una mostra del manual del sectari,es poden dir tantes bajanades;la catalanofòbia, és una obvietat i la seva «reflexió» aquí ho confirma.comparar l’agredit amb l’agresor,centenciant que els extrems s’immanten,no mereix resposta,és com dir-l’hi a la violada, que això et passa per anar amb minifalda.El Catalanisme amb la dictadura, sempre han sigut incompatibles,no pot dir el mateix l’espanyolisme.Negar l’expoli és propi de sectaris:22.000milions d’euros de recursos que s’en van i no tornen,és a dir un10%del PIB em remeto a les xifres,que són concloents.Això no és pot rebatre.

 4. cesc #
  4

  Catalunya otra hora futuro de què………..Fa cosa d’uns dies, referint-se a la victòria de «la roja» en el Mundial de futbol de Sud-àfrica, el diari italià Il Toscano recordava la presència de vuit catalans, incloent-hi el valencià Albiol, en la selecció, i ho definia amb aquestes paraules: «Un equip català al servei de la Federació Espanyola; un servei de la nació catalana a l’Estat opressiu d’Espanya». I afegia: «Es va tornar a demostrar que sense Catalunya, Espanya no és res. En l’esport, en la indústria, en l’economia, en tot».

 5. cesc #
  5

  A això se li diu parlar clar, certament. I és bo que el món s’adoni que, Catalunya, si fos independent, seria avui una de les nacions capdavanteres de la Unió Europea i guanyaria moltes de les principals competicions esportives internacionals. Però hi ha un aspecte que el diari italià esmentat també toca i que és altament interessant, perquè compara el comportament de la gent que va participar en la manifestació multitudinària del passat 10 de juliol amb el comportament dels qui l’endemà van celebrar la victòria de «la roja» a Barcelona. Referint-se a la manifestació, diu el diari: «No hi va haver ferits ni res ofensiu contra Espanya» malgrat haver-hi «gairebé dos milions de persones». En canvi, en la festa espanyola per la victòria de «la roja» es va «devastar la ciutat» i hi va haver «banderes catalanes cremades i crits de ‘puta Catalunya’. Aquesta és la gran diferència de cultura entre els catalans i els opressors espanyols».Tito, els Baleàrics podeu triar.

 6. Ron #
  6

  Cesc estic completament d’acord amb tu, ho pot dir mes alt
  pero no més clar.
  Miquel Payeras normalment conecto amb els teus escrits d’opiniò
  però amb aquest estic completament en desacord.
  Les democrácies i les societats son complexes i els partis politics
  també ho son, ens hi em d’anar acostumant aixó.
  Se que costa molt fer-ho després de una dictadura.
  Peró les societats democrátiques son així.
  Xatos, el poble escolleix qui vol que governi.
  Que voleu dons?
  Un Fidel Castro, un Chavez, un Putin, un Berlusconi,
  o un Obama,una Angela Merkel,o un Lula da Silva?
  Vosaltres mateixos!

 7. Ron #
  7

  Ah! segons quins comentaris no val la pena replicar,
  per si sols es descalifiquen.
  A més, quina fixació amb els catalans! No será que volen ocupar el
  nostre lloc?
  Perque no ens internen en un camp de concentració i ens
  passen a tots per la cámara de gas? o millor directes al crematori!
  Aixi podrien venir els españols, ocupar Catalunya i fer-ho millor que nosaltres.
  Segur que si.

 8. george cross #
  8

  Ahora resultará que un diario toscano es la Biblia del pancatalanismo!!!!!! Cosas veredes amigo Sancho….

 9. Perico #
  9

  Per què serà que els «balearicos» sempre escriuen en castellà?

 10. cesc #
  10

  els «Balearicos» xerren castellà perquè defensen una mallorca sotmesa a espanya,perque hi pugin venir aquí convidats per la gent del pp i psoe (es poli bó i es poli dolent) els seus amics de les espanyes a estiuetjar; a fer-se un xalet amb piscina els directors de fulls dominicals com «el mundo» els reis, i tota la fauna mesetària de «famosos».això si,els mallorquins»els bons»es muden per rebrels,renunciant a la nostra identitat i els parlen la seva llengua perquè així es puguin trobar com a casa,hi ho han de fer perquè els diuen que així guanyaran més.Com si Mallorca necessités que vingui tota aquesta panda de voltors que, amb colaboració amb els «bons»mallorquins es dediquen a expoliar el paissatge els recursos i la nostra cultura.els altres mallorquins,sóm radicals,pancatalanistes bla bla bla…..

 11. Margo #
  11

  Catalonia is not Spain!!….. and Balearic Islands are not Catalonia!!
  (se escriu axí?). Xerram catalá (de ses illes balears) i aixó es tot.

 12. cesc #
  12

  So, Balearic Islands, is spain? I’m sorry.
  cadascú té el què es mereix.

 13. Margo #
  13

  Of course!!
  Es així, t’agradi a tu o no. Pertanye a Espanya no resta mallorquinitat, al manco a mi no, no som tan feble.

 14. cesc #
  14

  Jo sóc català

  Enmig de la mar / s’aixeca ma terra / fins tocar el cel, / que es deixa en la Serra, / banderes de blau. / Jo sóc balear, / jo sóc de Mallorca, / català insular. / Tot el meu passat / que la història allunya, / el tenyeix de glòria / la Gran Catalunya. / En les rels profundes / de la meva gent, / un conqueridor / portà, proa al vent, / la nau que a Salou / deixà ses amarres, / seguint la bandera / de les quatre barres. / Jo sóc de la raça, / vella i gegantina, / que espantà dels mars / la gent sarraïna. / Jo sóc de la Pàtria / dels agermanats, / Joanot Colom, / vells antepassats, / defensors heroics / de tradicions, / que en sang ofegaren / Àustries i Borbons. / Herois de Mallorca, / herois catalans, / que en les hores greus / us dàreu les mans, / fent del nostre exemple / un sagrat costum, / jo us tinc en ma vida / de guia i de llum. / Jo sóc mallorquí, / i és la meva glòria / ésser català / per la meva història. / Estim Catalunya / perquè té un passat / de lluita incansable / per la llibertat; / perquè dins un regne / d’oprobi i de sang, / teixí la grandesa / del Corpus de Sang; / perquè en tots els segles / contra l’esclavatge / …
  Pere Capellà
  (Pere Capellà no acabà aquest poema; deixà per a tu la tasca de fer-ho)

  Pere Capellà (Algaida, 1907-Palma, 1954)

 15. Margo #
  15

  Ests català? Idò s’enhorabona. Que vols que te digui, jo no som catalana, som mallorquina, no me sent catalana llevat que xerram sa mateixa llengua, a Mallorca, lo mateix a la resta de ses illes, tenim heratada una historia que vas mes enllá de la conquesta dels aragonesos y catalans, Balears son en el mon molt abans del 1229, influencies de gaire bé tota la Mediterránea ara resultará que no varen ser determinants per aquestes illles i Balears no existien abans de aquesta data. Mai he negat s’herencia catalana a ses illes, però pareix que varen ser els únics que trepitjaren aquestes terres, a part d’ells altres pobles han deixat sa seva petjada per aqui, moltes de ses nostres costums son molt més antigues i han arribat, d’una manera o altra, fins els nostros dies. Costums, usatjes, gastronomia, balls, topónims, idiosincrasia….son propies de aquestes terres, diferents a ses catalanes i a ses espanyoles.
  Mallorca (i per extensión totes ses illes) som molt més que una terra conquistada per catalans.
  Si tu realment no ho sents així, si vols quedarte només amb un trocet d’historia, si vols negar totes ses altres influencies mediterraneas, no me queda mes remei que retirarte s’enhorabona.

  «Mallorquins i catalans, catalans i mallorquins, cuant mes AMICS MES ENDIS, així i tot serem germans»
  Tome Penya (Vilafranca de Bonany, 1949)

  Un aferra, català.

  Margo.

 16. Margo #
  16

  Perdò, volia dir una aferrada, lo que ve a ser un «abraso» vaja.