El catalán del PP

09

04 2011

El PP es como si tuviera dos amos lingüísticos. Un día sirve al anticatalanista y otro al contrario. En tres días de diferencia presentó el programa electoral al Consell de Mallorca, en perfecto catalán estándar, sin asomo de modalidades hasta hace poco defendidas por José Ramón Bauzá, y luego éste decía que si es presidente el catalán dejará de ser un requisito para servir en la administración, prometiendo degradarlo a la condición de mérito. Y esto era al día siguiente de que el PP en el Consell se abstuviera “positivamente” -¿alguien sabe qué es tal cosa?- de imponer el requisito para los proveedores de la institución de comunicarse en catalán con ella. ¿Cuál es realmente la posición del PP en este absoluto galimatías en que se ha metido? Nadie es capaz de saberlo. En realidad, y como decía la canción, su posición es: “depende, todo depende”. Es lo que tiene no tener ideas, que se acomoda a actitudes incongruentes en función del interés momentáneo. Y tan pancho.

Acerca del autor

Miquel Payeras

Otras entradas por

Sitio web del autor

5 Agregá los tuyos ↓

El comentario superior es el más reciente

 1. Begoña #
  1

  Los posicionamientos claros son propios de la gente valiente, y este PP no lo es. Aunque de este modo también es cierto que tal vez logren la mayoría absoluta, contentando -como mínimo a una parte- de unos y de otros.

 2. Pepet #
  2

  L’actitud del PP respecte al català és molt clara: aprofitar-se dels analfabets espanyols que odien les llengües espanyoles diferents a la castellana (odi generat pel mateix PP).
  Per això, realment pens que el PP no odia el català, el que passa és que estima massa els euros, ja que utilitza el català com a únic slogan per arribar al poder.

 3. Pau #
  3

  És com CIU amb l’independència, gairebé tot el partit ja és independentista, però juguen a distreure, a no banyar-se per tenir més vot. Amb el PP igual, sé cert que 3/4 del PP pensa que s’hauria de mantenir el català perquè són els primers que odien que als seus pobles no s’hi xerri, però per obrir més al vot, de tant en quant llencen consignes espanyolistes.

 4. Rafelet #
  4

  Pepet, no se d’on ets tu però a Eivissa son molts els eivissencs de socarrel que recolcen aquests posicionaments anticatalanistes, sense falta de que sigui espanyols (supòs que vols dir peninsulars) i menys analfabets. És més son comptats amb una ma aquells eivissencs de més de 35 anys que sàpiguen escriure el català. Els meus llinatges son Ruiz González i la meua mare dur 40anys a Eivissa no té estudis i és nascuda a Huelva, i sempre va tenir clar que els seus fills nascusts a s’illa havien d’aprendre català perfectament. De fet en el consell escolar de la nostra escola es va provar que fos escola pilot en tenir totes les assgnatures en català la majoria va votar que no pares i mares ben eivissenques sa mamà a favor. Per tot això i més no puc estar més en desacort amb el teu insultant comentari.

 5. Rafelet #
  5

  Dins el sector l’esenyament hi ha cert descontentament i desmotivació a l’hora de votar. Idò bé si el PP guanya el govern i el Sr.Delgado és, com diuen, conseller d’Eudacació podem començar a tremolar.