Anticatalanistas, pancatalanistas y Bauzá

12

06 2011

Al cabo de unos días de la victoria abrumadora del PP el pasado 22 de mayo, se hizo notar el pintoresco grupo Círculo Balear, dando apoyo a un estrambótico acto en Sineu de colocación de una estatua del que ellos suponen rey no catalanista de Mallorca. Dejando aparte la ignorancia histórica que gotea la fantástica interpretación que hacen del vetusto monarca privativo, el asunto deja al descubierto hasta qué punto José Ramón Bauzá va a defraudar las expectativas de su derecha más radicalizada. Y al mismo tiempo, el fracaso de UPyD en las urnas nos demuestra cuán huérfano de seguimiento social está ese mensaje ridículamente anticatalanista en Mallorca y en Baleares. Por otro lado, hace unos días se perpetraba una absurda manifestación preventiva de radicales estudiantes pantacatalanistas, en la que no faltaba la bandera segregacionista catalana, que no reconocían la legitimidad a Bauzá para cambiar la normativa lingüística. Los extremos se hermanan a través de la patochada como única forma de hacerse notar.

Acerca del autor

Miquel Payeras

Otras entradas por

Sitio web del autor

11 Agregá los tuyos ↓

El comentario superior es el más reciente

 1. cesc #
  1

  La teva demagògia ratlla l’estupidesa….com es poden fotre dins es mateix sac,els què, volent reinterpretar la història,per a rentar-se la cara i la mala consciència(ara mateix amb la biografia històrica de franco,n’hi ha per a sucar-hi pa),volen seguir xuclant de la mamella de les illes,expoliant-la econòmicament i asfixian-la culturalment. al servei de sa majestat i els partits nacionalistes espanyols,i aquí també hi ha el PsoE.Amb un grup de joves què voldría precisament el contrari,alliberar-les d’aquest pes.Xerrant d’extrems què s’agermanen podriem dir què, des de l’extrema dreta a l’extrema esquerra espanyola, sense oblidar el centre,hi ha una cosa què els uneix, i és,la indisoluble unitat d’espanya,recordeu allò de,»ESPAÑA!!UNA, ESPAÑA!!GRANDE,ESPAÑA libre?»,CERTAMENT ALS EXTREMS, ELS UNEIX LA MATEIXA XORRADA.

 2. Xuan #
  2

  Totalment d’acord amb tú Payeras!!! S’extrema esquerra espanyola i s’extrema esquerra nacionalista pancatalanista s’uneixen en una febre en contra de s’altre banda. Es catalanistes s’en podriena anar a Catalunya i es franquistes a no se avont!!! Ses Illes són Balears i és una pena que hi hagi tanta gent que mos vengui a uns i a uns altres. Sa patètica xorrada de països catalans ja fa pena!!!

 3. con permiso #
  3

  cesc:no somos nadie,y por si fuera poco,la canción de este verano será
  «el chiringuito».
  De todas maneras si no te cuidas acabarás como la Martirio,atacaito de los nervios.

 4. cesc #
  4

  Ara que sembla que que s’hagin incrementat els atacs a la llengua catalana, és un bon moment per recordar que aquesta mena d’atacs han existit sempre, tant des d’Espanya com des de dins mateix dels Països Catalans. És a dir, motivats per l’odi, en el primer cas, i per l’autoodi, en el segon(xuan). La particularitat dels atacs forans és que incideixen, sobretot, en l’esquarterament de la llengua. Va ser la pàgina web de la Dirección General de Relaciones Culturales del Ministerio Español de Asuntos Exteriores qui va dir, explícitament, que el català i el valencià eren llengües diferents. Fins i tot el contestador automàtic de Telefónica, en l’apartat lengua autonómica, es va treure de la màniga la possibilitat que triéssim entre el català, l’èuscar, el gallec o el valencià. Talment com si català i valencià fossin llengües diferents. I recordem també l’acord que va aconseguir el govern valencià amb el govern espanyol per publicar el BOE (Boletín Oficial del Estado) en «llengua valenciana» tot considerant inintel·ligible la versió catalana.

 5. cesc #
  5

  xuan, en podríes dir quina és s’altre banda?Aviam si començem a entendre, de què va sa película,ja sé que és complicat perquè, 40 anys d’intoxicacions,són una llosa massa feixuga.

 6. JO SOM BALEAR #
  6

  Tenim una llengo, tenim una identidat, tenin una cultura: SA BALEAR No som catalans, no xerram catala, no volem saber res amb tot lo que fa pudor a catalanisme.

 7. CATALA #
  7

  Doncs jo soc català sóc molt feliç. i no faig pudor, com altres…

 8. Francisco F.B. #
  8

  Y en España empieza a amanecer!!!!.
  Ya era hora , sólo queda que dejen de usar las lenguas muertas como el catalán , no saben el daño que se están causando usándo estos dialectos.
  Pero sigan así ….. nuestros hijos se lo agradecerán al tener más oportunidades de tarbajo.
  Un saludo.
  FFB

 9. Tomeu #
  9

  Ja està be de fer servir ses llengües com armes de confrontació política. Aquí només hi ha una cosa clara. A Balears xerram català (una variant del català). Però això no vol dir que siguem catalans. De la mateixa forma que parlar castellà no implica ésser espanyol.

  A «català» només dir-te, que si ets català, idò ets un foraster aquí a Mallorca. Si ets d’aquí … si ets mallorquí o de qualque de ses altres illes, ets igual que els que «combateixes»

 10. cesc #
  10

  jo sóm balear,català i Francisco,les vostres opinions us defineixen,miseràbles,incults per tant, raçistes i xenòfobs,tot un bagatge què els espanyols lluïu amb naturalitat.Arribats aquí, cal dir que l’únic nacionalisme que existeix és aquell que, no tenint cap reconeixement jurídic a reivindicar, s’imposa sobre nacions més febles, s’enriqueix a costa seva, destrueix la seva identitat, llengua i cultura i les converteix en una part d’ell mateix. I perquè això sigui possible cal un bon estol de caragirats que li faci la feina bruta i que, tot proclamant les bondats de l’amo, blasmi els seus propis germans titllant-los d’exaltats. Això sí, totes les proclames i desqualificacions són de manual. De manual socialista i ecosocialista, com el del portaveu d’un col·lectiu acampat: «Per què voleu els diners de l’espoliació espanyola? Perquè se’ls acabin quedant els quatre ‘convergents i unions’ de sempre?». Doncs bé, heus aquí un discurs clarament reaccionari i demagògic. És el discurs d’algú que justifica l’espoliació d’un poble –el seu poble– per justificar la seva addicció a l’espoliador. I, és clar, amb el cervell encegat per la necessitat de justificar-se davant d’ell mateix, comet la incongruència de demanar una millora del seu nivell de vida i diners per finançar-la. Però, quins diners? Hi ha res més grotesc que exigir un benestar familiar tot defensant el lladre que s’emporta els recursos que el farien possible? La independència de Catalunya no és un tema de dretes o d’esquerres –tota adscripció social és posterior al dret de ser–, és una qüestió de supervivència, i, per tant, és una qüestió de sentit comú.

 11. Miguel #
  11

  Cuando hablamos de nacionalismos convendría dejar aclarada una cuestión,tanto el catalanismo como el españolismo son formas idénticas de nacionalismo, la diferencia es sencillamente que el primero reivindica el independentismo y el segundo el dependentismo, el resto son las mismas reivindicaciones,lengua,cultura etc…El independentismo se sustenta en una autosuficiencia,tanto geográfica,económica, social y cultural, no considera demasiado necesarios para su desarrollo a las demás regiones,algo que les puede hace parecer insolidaarios. En cambio el dependentismo (españolismo)se sustenta en la solidaridad del resto y la necesidad de las demás regiones para su propio desarrollo,además de reivindicar no solo su territorio o región sino la sumisión de todo el país,uno de los hechos más recientes en la historia contemporánea lo tenemos con el nacionalismo Serbio que al final ha terminado aislado debido a su excesiva agresividad, digamos que a los nacionalismos dependentistas les falla casi siempre el reconocimiento y el respeto por las demás regiones y sus distintas culturas algo fundamental para la convivencia de un país como España por ejemplo.